maanantai 13. maaliskuuta 2017

BATTY BOAT CRUISE

Mainittiin joskus aikaisemmissa postauksissa, että päästään toteuttamaan yksi suuri haave täällä Australiassa. Puhuttiin jo kauan ennen lähtöä, kai viime vappuna, että Australiassa on mahdollisuus päästä näkemään hedelmälepakon vauvoja tutit suussa peittoihin käärittyinä. Nyt tämä haave sitten eilen toteutui, kun menimme Brisbaneen batty boat cruiselle, eli lepakkoristeilylle.

Lepakkoristeilyitä järjestää muutaman kerran vuodessa Brisbanessa vapaaehtoiset, jotka pelastavat lepakoita esimerkiksi verkoista ja hoitavat orvoksi jääneitä lepakkovaaveja. Risteily totetui joella, joka kulkee Brisbanen läpi ja laivan kapteeni kertoi paljon mielenkiintoisia asioita rakennuksista ja paikoista joen ympärillä risteilyn aikana. Satamassa pääsimme jo ihailemaan yhtä pientä söpöä lepakkoa ja myöhemmin risteilyllä pääsimme kuulemaan niistä enemmän ja jopa silittämään yhtä pientä söpöläistä. Hedelmälepakkovauvan ruskeat silmät porautuivat sydämiime asti, sillä ovathan ne nyt maailman söpöimpiä!

Laivaan noustuamme söimme vähän eväistä ja nautimme kauniista maisemista. Laivan takaosassa oli pystytetty pöytä, jossa myytiin hedelmälepakoihin liittyviä juttuja ja päästiin tapaamaan viisi viikkoa vanha Impey-poikalepakko. Mies, joka piteli Impeytä, oli tehnyt lepakoiden parissa töitä ja 10 vuotta ja osasi kertoa paljon mielenkiintoisia asioita. Hän myös esitteli meille lepakon siipeä levitämällä sitä ja kertoi sen olevan aikalailla samaa materiaalia kuin ihmisen silmäluomi. Lepakkovauva ei ollut moksiskaan vaan uteliaana seurasi meitä ja oli kovin pirteä ja tyytyväinen. Tutti, jota Impey söi, muistuttaa lepakkoemon nisää. Naaraslepakoilla on molemmissa kainaloissaan nisä, johon vauva tarttuu kovasti kiinni ja samalla levittää siipensä emon ympärille. Näin se pysyy kyydissä, kun emo esimerkiksi lentää.







Impey halasi tyynyä, joka muistuttaa häntä emosta. Hän on musta hedelmälepakko ja niitä on myös harmaita sekä ruskeita. Painoa Impeyllä oli vain 100 grammaa ja sillä oli vielä pitkä elämä edessään, sillä hedelmälepakot elävät noin 30-35 vuotiaiksi.










Maisemia joen varrelta. Näkymät ovat todella upeat korkeine rakennuksineen ja söpöine taloineen. Varsinkin auringon laskiessa maisemat muuttuivat kauniin kullan ja vaaleanpunaisen hohtoisiksi ja tunnelma oli hieno. Pian lepakot alkoivatkin heräillä piilopaikoistaan ja lentää yllämme. Lepakkoristeilyn ideana onkin laivalla olevien lepakkovauvojen lisäksi se, että laivalla mennään paikkaan, jossa lepakoita lentää paljon. Näimme satoja hedelmälepakoita lentämässä ylitsemme!






Pian aurinko jo laskikin (täällä aurinko laskee jo noin klo 18-19 välissä ja se käy todella nopeasti, jonka jälkeen on pilkkopimeää!) ja laiva lähti takaisin kohti keskustaa, jonka kauniit valot valaisivat. Tunnelma oli todella ihana ja olimme todella tyytyväisiä koko reissuun!





Suosittelemme lepakkoristeilyitä kaikille! Tapahtumaan osallistui ihmeen vähän porukkaa ja laivaan olisikin varmaan mahtunut kaksi kertaa enemmän ihmisiä. Kaikki risteilyistä saadut rahat menevät pakollisten maksujen lisäksi ainoastaan lepakkoille ja niiden hoitoon sekä esimerkiksi maitoon, tuttipulloihin ja hedelmiin. Aino ei ole enää varma, haluaako mielummin olla aikuisena delffiinikouluttaja vai lepakkovauvahoitaja.

A&A

3 kommenttia:

  1. Voi Impey, mikä mahdoton söpöliini oletkaan! Ei mikään ihme jos nuo nappisilmät porautuvat sydämeen asti. Aawwww, come to mama little babybat :) ihanaa kun tämä onnistui! V.C.

    VastaaPoista
  2. Voi iiiik miten söpönen vaaveli ♡ L.Helle

    VastaaPoista
  3. Ihana eläinrakas Aino! Mahtavat unelma-ammatit! Ei voi kun ihastella näiden eläinten kuvia, kuvia luonnosta ja ihmetellä miten erilaista siellä on. Ootte tosissaan paikassa jota täällä kutsutaan nimellä paratiisi. 😊

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)