keskiviikko 1. helmikuuta 2017

I LEFT MY HEART ON COOCHIEMUDLO ISLAND


 Meidän asunnon lähiseudut ovat täynnä kauniita maisemia. Ulos tekee mieli lähteä luonnollisestikin ihan eri tavalla kuin Suomessa, sillä aina on lämmin ja kaunis sää. Pyörällä ja jalan pääsee liikkumaan helposti ja sen vuoksi olemmekin lähes joka päivä menossa jossain. On helppoa olla onnellinen täällä, missä ei ole loskaa ja kylmä sää.


Sunnuntaina lähdimme pyörien kanssa läheiselle Coochiemudlo-saarelle. Saarelle lähtee lautta tästä läheltä, ja lauttamatka kestää vain noin 10-15 minuuttia. Upeat maisemat yllättivät meidät taas täysin. Saari on halkaisijaltaan pieni, ja sen vuoksi päätimmekin pyöräillä saaren toiselle puolelle, jotta näkisimme sen kauniit rannat.


Ranta erosi paljon Stradbroke Islandin rannasta, sillä aaltoja ei ollut lähes ollenkaan. Päästiin uiskentelemaan siis tälläkertaa kunnolla. Vesi oli lämmintä ja ranta täynnä jänniä juttuja, joten aika vierähti aika nopeasti.


Ihanat pitkät hiekkarannat. Rannalle oli paljon huuhtoutunut koralliriutan palasia ja erilaisia simpukoita. Tämä ranta oli todella siisti, mutta välillä ihmetyttää se, kuinka ihmiset roskaavat kaunista luontoa. Varatessamme viikonloppureissua Moreton Islandille katsoimme sen esittelyvideon. Siinä kerrottiin, että kilpikonnat luulevat vesissä olevia muovipusseja meduusoiksi ja siksi syövät niitä. Kilpikonnan mahaan kertyy ilmaa, kun muovipussi ei sula ja näin ne jäävät vedenpinnalle kellumaan. Näin kilpikonnat eivät saa ravintoa ja siten ne kuolevat hitaasti, mutta varmasti. Surullista! On todella vaikeaa ymmärtää, että miksi joku haluaa roskata tallaisia unelmapaikkoja. Vai onko tämä luonto niin arkipäivää paikallisille?




Coochiemudlo on punahiekkapohjainen saari. Siellä on asukkaita vain noin 700 ja kaikki palvelut oikeastaan löytyvät lauttamatkan päästä. Tunnelma saarella oli ihan erilainen kuin missään muualla.



Vastarannalla näkyy Victoria Point. Sää oli jälleen upea: aurinko paistoi minkä ehti ja pieni kevyt tuuli teki ilmasta hyvin siedettävän. Monet sanovat, että eivät lähde Australiaan, koska täällä on liian kuuma. Täällä oikeastaan on juuri sopiva, sillä ilman kosteus on sellainen, että lämmöstä ei voi kuin nauttia.

Punakivikalliota.


Meille parasta aikaa täällä Australiassa on varmaankin juuri viikonloput. Viikolla pääsemme paljon oppimaan ja kokemaan uutta, mutta viikonloppuisin saamme itse suunnitelma päivän ohjelman. Täällä on niin paljon kaikkea nähtävää ja koettavaa. Jossain vaiheessa viikonloput loppuvat kesken ja on aika suunnata lentokentälle. Sen takia haluamme nyt tehdä kaiken mitä haluamme kokea. Ollaan mietitty, että nämä on vähän tälläisiä "once in the lifetime" -kokemuksia, mutta tarvitseeko niiden olla? Meissä on herännyt pieni liekki matkustamiseen ja maailman näkemiseen. Miksi elämän tarvitsisi olla sitä jatkuvaa kolmivuorotyötä Suomessa, kun se voisi olla jotain ihan muuta jossain ihan muualla?


Ehkä paras juttu meidän reissussa oli tämä! Keinuttiin niin korkealle ja kovaa kuin mahdollista ja saatiin selkälihakset jumiin.


A&A

Ps. Lisättiin blogin sivupalkkiin Lukija-osio, josta voi liittyä Google-tilillä blogin lukijaksi. Olisi kivaa jos voisitte liittyä!

Pps. Onko toivepostauksia? Toteutetaan mielellämme. Suunnitteilla olisi myös kilpailuhenkinen postaus palkintoineen jos teitä kiinnostaa?? 😉



6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus (: Ois hauska kuulla teidän tekemänä tuo poikaystävä/tyttöystävä haaste postaus :D Tein sen omaan blogiini jonkun aikaa sitten, tuossa linkki jos et tiedä mitä tarkoitan; http://millatt.blogspot.fi/2016/10/poikaystavahaaste.html
    Kysymyksiähän voi siihen keksiä vaikka itse lisää :) Jos ette sellaista oo vielä tehnyt!

    VastaaPoista
  2. Voi miten upea paikka. Mahtava postaus ja upeat kuvat. Täysillä vaan uusia kokemuksia ja reissuja päin, iso peukku��
    Terkuin R,T ja S

    VastaaPoista
  3. Oi vitsi, onpa kivat maisemat! :)

    http://fiiaelina.blogspot.com.au/

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)