tiistai 28. maaliskuuta 2017

AUSTRALIA ZOO

Australia Zoo on Steve Irwinin ja hänen perheensä perustama eläinpuisto Sunshine Coastilla, joka on Brisbanesta pohjoiseen päin. Steve Irwin tunnetaan ehkä paremmin krokotiilimiehenä "Crocodile Hunter" ja ohjelmista, joita Suomessakin on näytetty. Eläinpuistossa on paljon pelastettuja eläimiä ja sen yhteydessä toimii myös villieläinsairaala, Sunnuntaina suuntasimme nelistään; Aino, Arto, Jonna ja Henna autolla kohti Australia Zoota sekä eläinsairaalaa.


 Vihdoin perillä! Matka kesti noin tunnin ja 40 minuuttia ja koska vuokra-autossamme ei ole ilmastointia, on välillä aika kuuma. Päivä oli todella hyvä eläinpuistossa käymiselle, sillä kokoajan paistoi aurinko ja sää oli mitä ihanin, mutta silti kuumuus oli siedettävää. Autossa istumisen jälkeen oltiin ihan valmiita näkemään erilaisia eläimiä ja saamaan uusia kokemuksia.

 Patsas Irwinien perheestä eläinpuiston sisäänkäynnillä.

 Ensimmäisinä tuli vastaan jättikilpikonnia.



 Nähtiin jälleen ihania koalia! Aamupäivästä ne köllivät onnellisina puun oksilla ja mussuttivat lehtiä. Kun myöhemmin tulimme taas katsomaan koalia, oli näky ihan erilainen. Eläinhoitajat koittivat saada koalia pois puusta ja ne kiipesivät korkeimmille oksille karkuun. Yksi koala piti kovaa mörinää ja mietimme että mitä ihmettä täällä tapahtuu. Sitten selvisi, että eläinhoitajat yrittivät saada tiettyä naarasta pois puusta, jotta se saataisiin astutuettua. Koalien ääntely oli jotain aivan uskomatonta. Onneksi saatiin siitä videota!


 Alussa kävimme katsomassa Australia Zoon pääesityksen, jossa erilaiset linnut lensivät hienosti ympäri yleisöä ja näimme myös suuren krokotiilin. Esityksen lopussa isolta näytöltä näytettiin tämä video, joka on Steve Irwinin muitolle:

 Tätä ihanaa otusta ihmeteltiin, eikä vieläkään tiedetä mikä se on. Se näyttää ihan ketun ja koiran sekoitukselta ja oli tosi söpö!

 Väsynyt koala.

 Dingo.


 Tyttöbändi.

 Tämä on cassowary. Näyttää ihan dinosaurukselta, eikö? Se muistuttaa vartaloltaan emua.



 Jonna ja Henna pääsivät pitämään koalia sylissä! 💗


 Jonnan ja Hennan ensikohtaamiset kenguruiden kanssa.



 Myöhemmin uskallettiin jo halia! 💓


 Echidnoja. Näitä päästiin Arton kanssa pitämään sylissä ja syöttämäänkin! Siitä lisää myöhemmin.


 Safarilla oli kirahveja, seeproja ja sarvikuonoja. Köytiin Arton ja Jonnan  kanssa syöttämässä kirahvia. Siitä lisää myöhemmin!

 Tiikeritemppeli.

 Tikrut köllivät rennosti ja katselivat niitä kuvaavia ihmisiä. Myöhemmin tiikerinhoitajat hakivat yhden tiikerin pois häkistä. Miehet menivät tiikerin luo ja halivat ja pussasivat sitä ja sen jälkeen onnellinen tiikeri käveli miesten kanssa pois aitauksesta. Yllätyimme siitä, kuinka kiltti tiikeri oli!

 Papukaija. Näitä lentää luonnossa meidän student housen lähellä paljon ja ne pitävät todella rumaa rääkyvää ääntä. Mutta ovat kyllä kauniita!


 Jättikäärmeitä. Alempi käärme on pyyttoni ja näimme sellaisen jokin aika sitten, kun kävelimme Victoria Pointista kotiin. Emme ole varmoja oliko tämä samanlainen kuin se, jonka me näimme mutta sekin oli jättimäinen pyyttoni ja yli kaksi metriä pitkä. Luonnossa näkemämme käärme oli koko pituudeltaan kävelyytiellä mutta aika nopeasti pelästyi meitä ja luikerteli metsään piiloon.


 Krokotiilejä. Osan niistä Steve Irwin on pelastanut.

 Vompatti päiväunilla.

 Eläinsairaalan sisäänkäynniltä. "Ne, jotka haluavat silittää ja helliä villieläimiä "rakastavat" niitä. Mutta ne, jotka kunnioittavat niiden luontoa ja haluavat niiden elävän niiden luontaisessa ympäristössä, rakastavat niitä enemmän."

 Pikkupotilas.💗 Oli hauska nähdä, kuinka eläimistä oltiin tehty samanlainen lista seinälle, kuin Suomen sairaaloissa tehdään ihmispotilaista. Eli missä "huoneessa" on minkäkin niminen potilas ja muuta tärkeää tietoa. Toisaalta onhan se hyvin tärkeää eläimienkin kohdalla, jotta oikea karvapallero saa oikeaa hoitoa.


Eläinsairaalassa vieraillessamme oli juuri lääkärin hoidossa jonkinlainen vesilintu. Oli ihanaa nähdä, kuinka hyvin eläimiä hoidettiin.

Villieläinsairaalassa oli muutamia vihkoja, joissa kerrottiin esimerkiksi vuoden 2016 potilaista ja heidän selviytymistarinoistaan. Tämän viikon potilas oli pienen pieni koalavauva. Koalat ovat syntyessään noin ihmisen peukalon pään kokoisia!

Lisää Austalia Zoosta myöhemmin videon ja kuvien muodossa!

A&A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan! :)
Please comment! :)