perjantai 30. joulukuuta 2016

PACKING

Viimepäivät ovat kuluneet nopeasti. On ollut ihanaa olla lomalla ja tavata sukulaisia pitkästä aikaa. Lisäksi olemme suunnitelleet viimeisiä matkaan liittyviä asioita ja tehneet pieniä hankintoja lähinnä lentomatkoja varten. Esimerkiksi tukisukat ja niskatyynyt ollaan ostettu. Lisäksi kävimme tänään ostamassa työvaatteet harkkaa varten. Aika menee nopeasti kun on kivaa ja kohta ollaankin jo koneessa!


Tällä viikolla on tullut ajeltua useampi sata kilometriä sukulaisten näkemisen merkeissä. Reissaamisen lisäksi pinnalla on ollut pakkaamisen vaikeus ja etenkin se, että mukaan mainaa lähteä väkisinkin liikaa tavaraa. Luimme netistä hyvän ohjeen pakkaamiseen: ota esille tavarat ja vaatteet jotka aiot ottaa mukaan. Seuraavaksi ota niistä 1/3 pois. Tämän jälkeen ota tavaroista puolet pois ja olet valmis. Toimii todella! 😄


Ajatukset vaihdosta ovat ehtineet vaihdella useamman kerran vaihdon valmistelun aikana. Tällä hetkellä olemme jo todella innoissamme, mutta kompastuskiviä on ollut. Vaihtoon lähtijän olisikin tärkeää muistaa ainakin seuraavat asiat:

1. Kaikki maksaa. Moniin pieniin asioihin saa uppoamaan yllättävän paljon rahaa! Ulkomaille tulee varata tarvittavat lääkkeet, vaatteet ja muut tarvikkeet mukaan. Myös reseptilääkkeistä tarvitsee olla apteekista saatavat englanninkieliset reseptiselosteet mukana, jossa lukee vaikuttava-aine ym. Apteekki leimaa ja allekirjoittaa paperin, jolloin se on virallinen.

2. Tuleva harjoittelu Australiassa on nyt osa opintojamme ja menemme sinne suorittamaan opintopisteitä. Meidän onkin tärkeää muistaa, että olemme menossa opiskelemaan emmekä lomailemaan... Välillä tämäkin meinaa unohtua matkaa odottaessa ja suunniteltaessa. 

3. Vaihtoon lähtiessä tulee itse olla todella aktiivinen. Asioita tulee selvittää itse paljon eikä vastauksia saa helposti mistään suoraan.

Neljän päivän päästä näihin aikoihin ollaan jo Lontoossa. Hui! 😻

A&A

3 kommenttia:

  1. Aprillipäivästä on jo niin kauan,että tuntuu epätodelliselta, kun lähtö on näin lähellä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun kävitte vielä kaiken kiireen keskellä meitä moikkaamassa!

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)