sunnuntai 29. tammikuuta 2017

STRADBROKE ISLAND

Pitkiä hiekkarantoja silmän kantamattomiin, kymmeniä villejä delffiinejä uiskentelemassa ja näkymät kuin postikorteista... sellaistahan näkee vain elokuvissa? Ja Stradbroke islandilla! Lauantaina lähdimme aamusta bussilla kohti Clevelandia ja sieltä otimme ilmaisen lauttabussin lauttasatamaan. Satamasta menimme lautalla parikymmentä minuuttia ja yhtäkkiä olimmekin paratiisisaarella. Nyt ei voi edes sanoa, että antaa kuvien puhua puolestaan, sillä nämä kuvat eivät todellakaan tee oikeutta saaren kauneudelle. Paljon jäi vielä näkemättä, mutta hei, ainakin bongattiin villi koala ja ihan sairaan upeat maisemat. Lisäksi käytiin uiskentelemassa upealla rannalla, jossa oli aivan jättikokoiset aallot.

 Lautalla. Kannella oli todella kova tuuli ja lautta meni todella kovaa. Pian oltiikin Stradbroke Islandin satamassa.

 Ensimmäiset maistiaiset saaren upeudesta. 

 Käytiin heti ensimmäisenä syömässä paikallisessa fish n chips ravintolassa. Siellä luimme, että ravintolan alueella on luonnon koalia puissa. Tarjoilija kehotti meitä katsomaan ylös ja lähdimmekin syömisen jälkeen katselemaan puihin. Mitään ei näkynyt kunnes jes! Oikea koala! Se kiipeili ensin alempaa suurta oksaa ja hyppäsi sitten todella ketterästi puun rungolle ja kiipesi ylemmäs lepäämään. Eipä tiedetty että koalat osaavat hyppiäkin. On tämä luonto vain ihmeellinen.


 Kuvia satama-alueesta. Tällä puolella saaresta ei ollut isoja rantoja, joten otimme bussin Point Lookouttiin. 

 Kun pääsimme bussista ulos, oli näky henkeä salpaava. Olimme saapuneet ihan oikeaan paratiisiin!


 Ylhäällä meni vähän yli kilometrin pituinen reitti, joka kulkee pitkin kallion reunaa. Reitti oli hyvin aidattu ja sieltä näki upeita maisemia. 


 Delffiinejä!! Ihan oikeita delffiinejä! Luonnossa! Niitä parveili ainakin parikymmentä matalassa vedessä. Nyt on ihan pakko päästä joku viikonloppu Moreton Islandille syöttämään villejä delffiineitä.


 Aallot olivat todella isot ja niiden läpi oli hauskaa hyppiä. Syvälle ei kuitenkaan tälläisillä aalloilla voi mennä, sillä virtaus on kova. 

 A💓A



 Reitillä oli upeita kallioita. Myrskyisellä säällä aallot ovat vieneet ihmisiä näiltä kallioilta mukanaan. Nyt sää oli kuitenkin tyyni ja kaunis, joten uskalsimme mennä katselemaan lähemmin kallioita. Kalastajia oli aika paljon.



Auringonlasku oli upea.


 Auringonlaskussa lipuva pelikaani.

Laskuvesi. Melko yleinen näky täällä. 

Jos joskus eksytte Ausseihin niin käykää ihmeessä Stradbrokessa. Mennään ehkä joku toinen viikonloppu uudelleen saarelle ja tutkitaan sen toista puolta. 

A&A

Ps. huomatkaa myös alempi postaus, jonka postasimme hetki sitten!


7 kommenttia:

  1. Uuuh, mikä paikka! Delfiinejä, pelikaaneja, koalia... ihanaa. Kauniita kuvia. V.C.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Jään lueskeleen teidän blogianne :)
    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Tosi kivan olonen blogi :-) Jään lukemaan, koska oon itsekkin kiinnostunut lähtemään ulkomaille työharjoitteluun :-)

    http://osakaksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Jos kiinnostusta on niin suositellaan kyllä lähtemään. Saa paljon huippukokemuksia! :)

      Poista
  4. Vautsi minkä näköinen paikka!!! Kiva lueskella toisten vaihto juttuja sillä itselläkin näillä näkymin kuukauden päästä kutsuisi Bangkok ja siellä työharjoittelu!

    aveclotta.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)