lauantai 14. tammikuuta 2017

LONE PINE KOALA SANCTUARY - KOALAS

Haudi! Tässä toinen osa meidän eläinpuistoreissusta Lone Pine Koala Sanctuaryyn. Sanctuary tarkoittaa turvapaikkaa ja sellainen Lone Pine Koala on koalille. Puistossa oli nuorille koalille oma aitaus, "kinder garden" eli päiväkoti. Vanhemmille koalille oli myös oma alueensa, jota kutsuttiin eläkeläisten alueeksi. Koalia oli Lone Pinessa yli 100 ja niillä oli todella hyvät olot. Eukalyptyspuita oli joka paikassa ja koalat hengailivat niissä tyytyväisen oloisina. Koalat voivat nukkua vuorokaudessa jopa 20 tuntia. Monet ihmiset täällä Australiassa luulevat, että koalat ovat humalassa eukalyptyksen lehdistä, ja sen vuoksi ovat väsyneitä. Oikeasti ne kuitenkin säästävät energiaa ja ovat siksi väsyneen näköisiä.

 Koalat ovat erilaisia eri puolilla Australiaa. Täälläpäin ne ovat hieman kookkaampia ja niiden karva on pidempää kuin muualla.



 Puistossa oli mahdollisuus pitää koalaa sylissä. Koalan pitäminen ja kuva maksoivat 18 Australian dollaria. Saimme pitää koalaa sylissä noin 30 sekunttia, mutta se oli sen arvoista.






😌


Tässä meidän kuvat, jotka meistä otettiin. Nämä ovat kiva muisto siitä, kun saimme pitää pienenkin hetken oikeaa koalaa sylissä. Koalat olivat ihanan pehmeitä ja yllättävän kevyitä. Normaalisti ajatus siitä, että koalaa siirretään rahastuksen vuoksi sylistä syliin on kamala, mutta puistossa eläintenhoitajat olivat selvästi ammattitaitoisia ja pitivät koalia hyvin. Koalia myös vaihdettiin välillä, jotta osa pääsi takaisin lepäämään ja toiset tulivat mukaan kuviin.

A&A

6 kommenttia:

  1. Onhan nuo söpöjä, mutta toisaalta käy sääliks kun tietää että niitä kärrätään ihmisten syliin sen sijaan että saisivat vaan olla ja öllöttää niinkuin niille on luonnollista.

    VastaaPoista
  2. Joo komppaan ylempää, mutta onhan noi lutusia!! <3

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ootte itsekkin saaneet otettua! Aivan mielettömän söpöjä otuksia! Yllättävää, että ne on kevyitä, näyttävät raskasrakenteisilta.Luulen, että maailmassa on suurempiakin vääryyksiä kuin pitää koalaa sylissä. Uskoisin, että niillä on hyvät olot tuolla. V.C.

    VastaaPoista
  4. Ainutlaatuinen kokemus teille. Koalat näyttävät tyytyväisiltä sylissänne. Terveisin M & P

    VastaaPoista
  5. Itse en oo koalaa sylissä vielä(kään) pitänyt, vaikka Ausseissa on tullut nyt jo puoli vuotta asuttua. Silittämään sen sijaan oon päässyt ja mulle sekin riittää :) Kivoja kuvia kummiskin ja varmasti tosi ihana muisto ja elämys!

    http://fiiaelina.blogspot.com.au/

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)