lauantai 14. tammikuuta 2017

LONE PINE KOALA SANCTUARY - KANGAROOS


Tänään lähdimme kahdestaan Lone Pine Koala Sanctuary- eläinpuistoon lähelle Brisbanea. Matkaa sinne oli kolmella eri bussilla noin kaksi tuntia, mutta se meni nopeasti maisemia katsellen. Oli jännittävää lähteä matkaan, sillä tiesimme, että saisimme ainakin pitää koalia sylissä ja syöttää kenguruita. Eläintarhassa oli paljon ihania Australian eläimiä ja otimme todella paljon kuvia. Tässä postauksessa on kuvia kenguruihin liittyen ja teemme myöhemmin postauksia muista eläintarhan asukeista.


Ylhäällä olevassa kuvassa eläintarha-alueen kartta. Kenguruiden ja koalien lisäksi sieltä löytyi esimerkiksi opossumeja, vompatteja ja krokotiileja. Kaikki eläimet olivat hyvin esillä, vaikka olikin todella kuuma päivä. Lämpöasteet nousivat suorassa auringonpaisteessa melkein 40 asteeseen.
Vettä ja jääteetä menikin ihan kiitettävästi kun oli tosi kuuma, vaikka oltiinkin paljon varjossakin.

Päivän saldo ja kuvasta puuttuu vielä frozen juomat mitä juotiin 💦


Kenguruiden ruokaa myytiin pienissä paperipusseissa 2 australian dollaria kappale. Ostimme ensin kolme pussia, mutta pian haimme kengururuokaa jo lisää, sillä kenguruita oli niin kiva syöttää. 😄 Ylhäällä olevassa kuvassa on kengurualueen säännöt.



Ensikohtaamisia kenguruiden kanssa. Ensin oli vaikeaa käsittää, kuinka lähelle elävää kengurua uskaltaa mennä.



Kengurut makoilivat varjoisilla paikoilla ja kaikille ei edes maistunut ruoka kuumuuden vuoksi. Tai sitten ne olivat jo syöneet muiden turistien ruokia mahat täyteen. Myöhemmin löysimme pienempiä ja varmaankin nuorempia kenguruita, jotka itse tulivat luoksemme ruoan toivossa.




Tässä ollaan jo tehty tuttavuutta jonkin aikaa eikä enää olla niin arkoja. Kengurut olivat ihanan pehmoisia ja niiden huulet kutittivat hassusti, kun ne söivät kädestä. Rakastuimme molemmat aivan täysin kenguruihin!

Lumikki-Aino 






 Onnellisuutta kenguruiden kohtaamisesta. 





 Haleja.


Kengurut nauttivat rapsutuksista ja silityksistä. Kun ne eivät enää jaksaneet olla ihmisten ilmoilla, oli niille oma aidattu alue rauhoittumista varten. Monet kengurut kuitenkin tulivat luoksemme juurikin ruoan toivossa ja viihtyivät pitkään.



 Arto ja kenguru-kaveri. Kengurut antoivat tulla todella lähelle ja osa jäi hengailemaan meidän kanssa, vaikka ruoka loppuikin kesken. Osa sitten taas häippäisi heti, kun ruokapussi tyhjeni.

 Kenguru päiväunilla.






 Uroskenkengurut olivat huomattavasti naaraita kookkaampia ja lihaksikkaampia.


 Tällä naaraalla oli vauva pussukassaan.


Päivä oli aivan täydellinen! Kirjoittelemme myöhemmin koalista ja käärmeistä, joita saimme pitää sylissä. Eläimen kohtaamisen ilo ja jännittävyys ei välttämättä välity näistä kuvista, mutta todellisuudessa se on jotain aivan ihanaa. Suomessa tälläistä kokemusta eläintarhoista ei kyllä saa ja nyt tekee vielä enemmän mieli käydä läpi muitakin Australian eläintarhoja/puistoja. Palataan samasta reissusta myöhemmin toisen postauksen parissa! 😊



Loppuun vielä video kenguruiden syöttämisestä!
(Video uploadaa vielä youtubeen niin voi mennä tunti pari, että näkyy...)

A&A ja kenguru

6 kommenttia:

  1. Voi miten sööttejä! Puisto taisi olla hintansa väärtti. Jännä, että noin kuumalla ne on esillä ja hereillä, korkeasaaresahan ei päiväaikaan näe melkein mitään. V.c.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli joo todella hintansa väärti. Nähtiin oikeastaan kaikki eläimet, joita puistossa oli. Jännä kyllä!

      Poista
  2. Aika isoja noi urokset, hui! Mutta ihana postaus, niin teidän juttuja :) Videoita lissää, kivaa kuulla ja nähdä teiät! :)
    -Suvi

    VastaaPoista
  3. Ne oliki yllättävän rauhallisia, itse kuvittelin että ne olis agressiivisempia, mutta se johtuu varmaan siitä että ovat tottuneet ihmisiin ja jos on kuuma niin eihän siinä jaksa meuhkata.

    VastaaPoista
  4. Ei olla keretty kovinkaan paljon kommentoimaan mutta luetaan aina kun päivittelette blogia ja eläinkuvista ollaan kyllä ihan höpsähtäneitä! Video oli tosi kiva lisä! Mahtavalta näyttää! -Tarja ja Viktoria

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)