keskiviikko 18. tammikuuta 2017

LONE PINE KOALA SANCTUARY - SNAKES AND OTHER ANIMALS

Tässä viimeinen osa käynnistämme Lone Pine Koala Sancturaryssa. Koalien ja Kenguruiden lisäksi puistossa oli paljon muitakin ihania eläimiä, joista saimme onneksemme hyviä kuvia ja paljon ihania muistoja. 

 Näkymä puiston sisäänkäynniltä. Pitkän bussimatkan jälkeen oli jännittävää vihdoin päästä kävelemään puistoon!

Ensimmäisen eläimen kohtasimme jo lipunmyyntijonossa. Hämmästykseksemme aivan meidän vieressä kökötti tämä lisko (tietääkö joku tarkemmin?). Näitä oli puistossa paljon hengailemassa ympäriinsä vapaina. 

 Tämän kyltin näimme astuessamme puistoon. Oli kiva tietää, että puistossa kohdellaan eläimiä hyvin ja niitä suojellaan. Jotkut kommentoivatkin koalapostaukseen, että olisi parempi, mikäli koalat saisivat elää niille luonnollisessa elinympäristössä eikä siten, että ne kiertävät ihmisten syleistä syleihin. Nämä koalat kuitenkin elivät erittäin hyvää elämää täällä ja ovat riippuvaisia ihmisten avusta. Emme ikinä olisi tukeneet puistoa, jossa koalilla tai muilla eläimillä olisi huonot oltavat! 😄

Gang-Gang papukaija. 

Puistossa oli jättikäärmeitä terrarioissaan. 

 Vesinokkaeläimet uiskentelivat iloisesti akvaariossa, joka oli pimeässä huoneessa. Huono juttu kuvanottajan kannalta, mutta hyvä vesinokkaeläimen ympäristön kannalta. Ne nimittäin elävät luonnossakin pimeässä. Näyttääkö yhtään Oiju-ankalta??


 Dingot saapuivat juuri päiväkävyltä takaisin aitaukseensa, kun tulimme sen kohdille. Kaksi eläintenhoitajaa taluttivat dingoja kuin koiria. Dingot olivat todella kesyjä ja tyytyväisiä.

 Tämä ei ole pöllö vaan Tawny Frogmouth. 

 Pikku-mato. Tätä saimme pitää hartioillammekin. 






Onnelliset käärmeenkesyttävät. Käärme tuntui hassulta, kun se kokoajan luikersi eteenpäin ja sen vuoksi sitä piti myös kokoajan kannatella eri kohdista. Yllättäen käärmeen nimi on black head snake ja käärmemies naureskelikin, että aussit ovat todella kekseliäitä käärmelajien nimien kanssa. Käärmeen nahka oli yllättäen pehmoinen ja sileä.


 Kävimme puistossa ostamassa vettä ja kengururuokaa, ja kun menimme rakennuksen ulkopuolelle, huomasimme jonkun liikkuvan oven yläpuolella olevasta sadevesirännistä. Yhtäkkiä sieltä kurkkasi joku pienen vaaleanpunaisen nenänsä kanssa. Opossumi! Kaksi opossumia olivat menneet kuumaa päivää karkuun päiväunille ränniin. Toinen on selälleen ja toinen oikeinpäin. Söpöjä, eikö!

 Wompatti päivätorkuilla. 

 Krokotiilit eivät olleet niin isoja, kuin luulimme.

 Kengurupuistossa oli paljon emuja. 

 Toinen vapaana hengaileva lisko (?)

Hedelmälepakot päiväunilla. Näitä näemme lähes joka ilta asuntomme ympärillä lentelemässä.

Sellainen reissu! Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä yhdeksi yöksi Gold Coastille. Siellä on vaikka mitä aktiviteettejä, mutta ainakin vesijetit olisi siistiä vuokrata. Gold Coastilla on myös kuulema hyvät mahdollisuudet snorklaukseen. Vesiaktiviteettejä siis luvassa! 😊 Teemme pian myös postausta tästä meidän asunnosta ja työnkuvasta, kun ne ovat monia kiinnostaneet. Palataan siis pian! 💓

A&A

5 kommenttia:

  1. Näistä mun suosikki on tuo melko tympeän näköinen gang gang �� siellä ollaan yhtä vitsikkäitä kuin madeiralla: Siellähän kasvaa paljon eucalyptys- puita vieraslajina ja ne leviää nopeasti vieden elintilaa muilta kasveilta. Retkiopas kertoi että "ne toivat tänne eucalyptyspuut, mutta unohtivat ottaa koalat mukaan". Oijukin on ihana! Kiva että työn ohella pääsette paljon myös näkemään ihania paikkoja! Vanessa C.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kuulla että eläimilla on hyvä olla.

    Tuo frogmouth vaikuttaa harvinaisen humoristiselta. Ihan _snadisti_ kyrpiintyneen näkönen ilme. Opossumit on siellä vetämässä ties kuinka monennetta rännipäivää, tarttis varmaan eläinpoliisia paikalle ja kysymään että selvitäänkös sieltä kotiin asti omin voimin. Ja wompatti kuorsaa niin että kivet heiluu vieressä.

    Hyvää matskua. Tässä on kans yks hyvä eläinpätkä: https://www.youtube.com/watch?v=NMeuwYvlBI0 Kuulemma muistuttaa mua kun mä syön, mulla on nimittäin tapana tuhista, mumista ja öristä silloin kun nautin sapuskasta.

    VastaaPoista
  3. Toi lisko on joku agama, varmaan vesiagama, englanniksi water dragon. Kuuluu Physignathus- sukuun :) hieno lisko! Ja käärme myös upea!
    Terkuin L. Helle

    VastaaPoista
  4. Ja tuo kärmes on Black headed python, Aspidites melanocephalus :)
    https://www.australiazoo.com.au/our-animals/reptiles/boas-and-pythons/black-headed-python

    L. Helle

    VastaaPoista

Kommentoithan! :)
Please comment! :)